Časopisna hiša Delo praznuje 55 let izhajanja časnika Delo, maj 2014

V vseh teh letih smo novice gradili v zgodbe, jim dodajali komentarje, slike. Teh se je v desetletjih, že davno, nabralo  za več kot pol milijona, potem pa smo nehali šteti. Sledile so reportaže, razprave, dogodki, priloge.  Časnik Delo je postal kronist in spremljevalec naših časov. Aktualen, kritičen in verodostojen.

Ko danes  berete časnik Delo, vas vsak dan razveseli ena od prilog. Vsak prvi ponedeljek v mesecu priloga Plus50, ob torkih priloga Ona, sreda je dan za Deloindom, sledi športni četrtek s prilogo Polet. Za vikend vas čaka ob petkih Vikend, v soboto pa najbolj verodostojna - Sobotna priloga, medtem ko vam nedeljsko branje popestri Nedelo s prilogo Odprta kuhinja.

Namenjeni smo tistim, ki ljubite vonj papirja, a hkrati se prilagajamo tudi digitalnim trendom, saj nas lahko berete kjerkoli in kadarkoli na svojih osebnih računalnikih, mobilnih napravah ali tabličnih računalnikih.

Tudi časopisna hiša Delo, d. d., se s svojimi edicijami v teh desetletjih razvija skupaj z našimi bralci. Prilagajamo se novim bralnim navadam,  spremenjeni bralni kulturi in ne nazadnje novim tehnologijam in platformam. V hiši Delo je zrasla družina publikacij: dnevnikov, tednikov, prilog, revij in spletnih portalov. V naši družini je poleg osrednjega slovenskega časopisa Delo še časopis Slovenske novice, ki je najbolj priljubljen dnevnik v Sloveniji  in vsak dan prinaša širok nabor vsebin. Nedeljsko branje ponujamo v Nedelu in Nedeljskih novicah, Pogledi prinašajo zgodbe iz umetnosti, kulture in družbe, revij Onaplus, DeloinDom+ ter Poleta Fit pa se vsak mesec razveselijo bralci, ki iščejo nasvete za ohranjanje ravnovesja ali opremljajo svoj dom oziroma se aktivno ukvarjajo s športom.  Seveda je pomembno poudariti tudi dva med najbolj obiskanimi slovenskimi spletnimi portali, www.delo.si in www.slovenskenovice.si. In še bi se našlo.

Bistvo Dela in vseh naših edicij skozi vsa leta ostaja enako. Bralcem vsak dan posredujemo kakovostne in ažurne informacije, spodbujamo bralno kulturo in ozaveščenost prebivalstva ter med prvimi odpiramo pomembne družbene teme. S tem odgovorno prispevamo k demokratizaciji slovenske družbe. Spreminja se le naš način, kako vam sledimo in kje nas lahko prebirate. Iščemo odgovore, zato, da ste vedno dobro obveščeni in da se lahko zato, ker imate več informacij, pravilno odločate. Zavedamo se, da delamo za naše bralce, katerih zvestobo in podporo močno cenimo.

Vabimo vas, da časnik Delo ali katerokoli našo edicijo prebirate tudi v prihodnje. 

Danes smo tukaj,  vendar gledamo naprej. Jutri izidemo znova.

Prva številka časnika Delo je ugledala luč sveta pred 55 leti, natančneje prvega maja. Bila je skromna, tiskana s svincem, da se je barva prijemala prstov. Časopis je poročal, kje se gradijo tovarne, kaj načrtujejo zadruge, kaj je ob prvem maju izrekel ta in oni znamenit tovariš - pa tudi, že takrat in takoj na začetku - kaj žuli in tišči naše ljudi. Do danes je izšlo že več kot 16.000 številk časnika Delo. Dan za dnem. Časopis je pač treba narediti vsak dan znova.